Če hočem imeti nekaj, kar še nimam, moram narediti nekaj, kar še nikoli nisem

Soncni-zahod

Poznam občutek nesprejetosti. Le ta je v meni zakoreninjen že od otroštva, ko me otroci v vrtcu niso sprejeli, celo pretepali so me. Samota, narava in živali so bili moji najboljši prijatelji.

Nesprejetost zaradi drugačnosti? Ali le poligon za razvijanje deklice v žensko, katere življenje ne bo takšno, kot je bilo življenje njene babice, mame, sestre, sošolke?

Druženje s prijateljicami, ženski pogovori, skupni ženski izleti mi nikoli niso bili blizu. V poslovnem življenju sem spoznala veliko žensk in nikoli me ni nobena izmed njih pozitivno presenetila. Zato sem se jih izogibala in živela v svojem balonu, opravljala vodilno funkcijo v dobrem podjetju, najbolj uživala v družbi z možem, ki je bil tudi moja edina in najboljša prijateljica.

Ko sem se odločila, da ustanovim svoje podjetje, se je v meni prebudila potreba po razumevanju mojega odnosa do žensk. To ni bila želja, bila je potreba po spoznavanju sebe. Vedela sem, da v odnosu z drugimi ljudmi spoznavam sebe, v odnosih se učim in dobivam pomembne lekcije.

Moje nezaupanje v ženske, poslušanje njihovih pogovorov, … vse to je v meni prebudilo nelagodje. In zaradi tega, zaradi potrebe po spoznavanju sebe, sem se odločila, da se odpravim na križarjenje po Dalmaciji z damami, ki jih ne poznam in Tanjo Skaza, ki je prav tako ne poznam.

Prijava je uspela, dobila sem račun in ga hitro plačala, ker nisem bila prepričana kaj počnem. Večkrat sem se vprašala: si ti res prepričana, da greš na križarjenje s popolnoma neznanimi damami?

V dneh pred odhodom sem iskala prepričljiv izgovor, da potovanje odpovem. Zakaj sploh grem? Mi je tega res treba? Nobene, prav nobene ženske ne poznam. Kaj mi je bilo, da sem se prijavila? Se bom sploh ujela s skupino? Me bodo sprejele?

Moram iti. Napredek je izven cone udobja. Moja pot je pot sprememb, zato grem.

Križarjenje je bila ena mojih najlepših izkušenj v življenju. Spoznala sem čudovite ženske, spoznala sem prijateljice, povrnila sem si zaupanje v njih in stopila na pot globljega spoznavanja sebe…

Vesna

Nazaj na vse zapise

FB Live

Moj Youtube kanal

Všeč ti bo tudi

Prijavite se na prejemanje naših novičk.

Obveščamo vas o novostih, aktivnostih Inštituta, rezultatih naših strank, modrujemo in raziskujemo... ❤️

*S prijavo na novice se strinjate s politiko zasebnosti.

Inštitut Skaza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.