Drage moje, izstopite iz cone udobja in se postavite zase

Kot majhna deklica iz skromne družine sem sanjala, da bom nekoč uspešna poslovna ženska. No, nekaj let kasneje so moje sanje postale resničnost.

In vem, da je vera vase tisto, kar me je vodilo in gnalo naprej na poti do uspeha. Dovolila sem slediti svojim sanjam, vedno sem namesto ovir videla priložnosti. Danes verjamem, da je to osnova vsakega uspešnega vodje, tako moškega, kot ženske. Ko začnemo verjeti vase, ko smo sami sebi največja opora in podpora, potem znamo tudi vztrajati, se ne ustrašimo in zmagoslavno sledimo ciljem. Vemo, česa vsega smo zmožni, poistovetimo se z vlogo in smo suvereni. Tako stojimo za tem, kar počnemo in smo lahko učinkoviti in najuspešnejši.

Ko ženska izbere vlogo voditeljice oziroma uspešne poslovne ženske, potem je pomembno, da se to vlogo najprej ponotranji. Da verjame v svoja prepričanja, vizijo, si zna postaviti cilje in je osredotočena na to.

DSC05171 300x200 1Tudi, če ji včasih okolica morda stereotipno sporoča, da je njeno  primarno poslanstvo nekaj drugega, je zelo pomembno, da posluša svoje srce in je v svojem trdnem stebru. Nič ni narobe, če si ženska izbere biti odlična direktorica proizvodnega ali inženirskega podjetja. Tako kot ni narobe, če se katera odloči, da bo njeno poslanstvo posvetila družina in podprla moža v karieri.

Zato, drage moje dame, verjemite vase, sledite svojim sanjam, ampak sprejmite akcijo, postavite si cilje in zapomnite si, da začnete z majhnimi koraki. Vse, kar delamo, delajmo dolgoročno. Tudi rodile nismo v enem dnevu, nismo pridobile stranke v nekaj urah ali dokončale projekta v enem tednu… Za vse prave odločitve je potreben čas, plan aktivnosti, akcija in fokus. Bodite pomirjene z odločitvami, ki jih sprejmete in ne dvomite vanje, kajti šele tako boste lahko v popolnosti »odigrale« svoje vloge.

Seveda sem tudi sama kdaj podvomila, sploh, ker mi družina in ljubezen pomenita ogromno. In četudi sem poslovno pot in uspehe podjetja velikokrat postavila na prvo mesto, lahko z gotovostjo trdim, da je biti mama nekaj najlepšega, kar se mi je v življenju zgodilo. Otroka me izpopolnjujeta. In prav tako kot partnerjeva, je tudi otroška ljubezen nekaj, kar te bodri in krepi tudi v najtežjih trenutkih. To, da sem mama, povem iskreno in s ponosom in to, da opazujem svoja otroka, kako rasteta in se, z mojo podporo, razvijata v čudovita človeka, mi je v čast in zadoščanje, da sem nekaj v svojem življenju naredila prav.

Ko gledam in poslušam sedaj nekatere ljudi, čutim v njih veliko jeze, strahu, predvsem pa negotovosti vase, zato je še toliko bolj pomembno, da vedno, res vedno govorimo resnico in samo to, kar mislimo, ampak s spoštljivim odnosom. Odkrita in iskrena komunikacija je ključ do uspešnega vodstva in uspeha v vsem, kar počnemo.
Spomnim se, ko mi je Marjan Batagelj nekoč dejal: »Tanja, če želiš biti uspešna, boš morala zbirati med všečna ali uspešna. Razlika je v tem, da si všečna lahko za nekaj časa, uspešnost pa si z leti zgradiš.«
Kaj mislite, katero vlogo sem izbrala?

Ali se spomnite, drage moje dame, kako ste v otroštvu sanjale, da boste frizerke, učiteljice, zdravnice in manekenke? Se spomnite tiste majhne deklice, tiste velike sanjačice, katera je videla, da ji je cel svet na dlani in da zmore vse? Kaj se je zgodilo z našimi sanjami? Kje smo jih izgubile?Drage moje, nikoli ni prepozno. Res ne, pravijo, da smo z leti še bolj izkušene in modrejše ter bolj preudarno sledimo svojim ciljem.

Recite si: zmorem! Vredna sem! Pametna sem in vem, VSE SE DA!

Naj vaše sanje postanejo resničnost, naj pa vas nekdo usmerja in spremlja vaše rezultate. Prepričana sem, da bo vsaka, ki je pripravljena na akcijo, stopila iz povprečja in v določenem času začela živeti srečno in uspešno življenje. Uspešne vodje se zavedajo, da znanja ni nikoli preveč in so vedno pripravljene se naučiti nekaj novega. Po drugi strani pa tiste, ki si samo želijo biti uspešne, velikokrat govorijo, da že vse znajo. Če pa so ta znanja ozavestila in jih zares živijo, je pa drugo vprašanje.
Veliko mojih strank si želi uspeti in so res pripravljene delati spremembe. Ampak, najprej je pomembno odsloviti vse izgovore, se sprejeti, odmisliti preteklost in prevzeti odgovornost za svoje življenje.
Danes živimo v krasnem svetu, kjer lahko sami ustvarjamo svoje življenje. Mogoče pa nam je epidemija pokazala, da je čas pogledati vase. Se ne ozirati na sosede ali okolico in gledati na to, kaj si drugi želijo.

Drage moje, tako sem tudi sama naredila. Sama sem se odločila. Odločila sem se za življenje, za srečno in izpopolnjeno življenje. Čutim, da sem poklicana, da pomagam ženskam, da stopijo iz svoje cone udobja in se postavijo zase, zato sem sestavila online tečaj, ki vam lahko pomaga, da najprej veste, česa ne želite in koliko ste v resnici vredni.

Če želimo, zmoremo vse.

tanja webinar 300x300 1


Zakaj lahko tako govorim?

Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, kako se je spremenil moj odnos do vseh, ko sem začela delati na sebi. In kako se je spremenila klima v podjetju, ko smo začeli skupaj delati na odnosih.  Ampak, najprej sem zgradila odnos do sebe in potem sem samo z zgledom to širila med svoje sodelavce. 

In tukaj vam lahko pomagam, drage moje dame.  Stopite na svojo pot, obrnite se k sebi in poglejte, kaj je tisto, kar vas loči od uspešne vodje, ljubeče žene, najboljše mamice, zveste prijateljice … Kajti, ko začnemo delati na sebi, se zavemo, da smo sami kreatorji svojega življenja in da si sami rišemo pot do sreče in uspeha.

 

 

 

 

Nazaj na vse zapise

FB Live

Moj Youtube kanal

Všeč ti bo tudi

Prijavite se na prejemanje naših novičk.

Obveščamo vas o novostih, aktivnostih Inštituta, rezultatih naših strank, modrujemo in raziskujemo... ❤️

*S prijavo na novice se strinjate s politiko zasebnosti.

info@tanjaskaza.si

Inštitut Skaza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.