Ko vemo, kaj nas osrečuje, se lažje izognemo tistemu, kar nas dela nesrečne

Kaj začutite, ko si vzamete čas in prisluhnete sebi? Kaj takrat prižge iskrico v vašem srcu?

Ko občutimo harmonijo in radost, se močno poveča naše dobro počutje kot tudi sposobnost ustvarjanja in zdravljenja. Ko vemo, kaj nas osrečuje, vemo tudi, kaj je tisto, kar nas dela nesrečne. In potem se slednjemu lažje izognemo. Živeti v veselju in radosti je ključnega pomena za resnično ljubezen do sebe.

Dragi moji, vzemite si čas, da prepoznate vse drobne in pomembne stvari, ob katerih se počutite dobro. Ob tem se poskušajte zavedati številnih trenutkov in vseh, na prvi pogled navadnih reči ali dejanj, ob katerih občutite ljubezen in veselje.

Sama obožujem sprehode v naravi s svojim psom, plavanje, dobro glasbo z besedili, ki se dotaknejo mojega srca ali zdravilne ikarose. Neprecenljiv je zame čas z mojo družino, rada imam poletje in romantične poletne večere v dobri družbi krasnih ljudi. Rada imam knjige, z veseljem prebiram dobre članke ali poslušam podkaste. Rada se veliko gibam, izvajam jogo, jem zdravo hrano in posvetim čas sebi, rada meditiram. Vse to so preproste stvari, ki so vsakodnevno izvedljive.

Naredite tudi vi tak seznam – seznam stvari, ki vas razveseljujejo; tistih stvari, ki jih želite občutiti, okusiti, doživeti, videti, slišati … naj bo preprost, in naj bo dolg. Nato si vsak dan izberite in izvedite vsaj tri stvari s svojega »sr(e)čnega seznama«, da napolnite svoje srce z radostjo in ljubeznijo. Kajti ko se naučimo uživati v majhnih stvareh, bomo živeli v radosti in notranjem miru.

Ljubezen do sebe je nenehno popotovanje po uravnovešanju in usklajevanju svojega notranjega sveta z zunanjim izražanjem. In prav ta uravnoteženost je ključ do zdravega, sr(e)čnega in zadovoljnega življenja.

Nihče vas ne more osrečiti, kot lahko sami osrečite sebe.

banner pasica krizarjanje2 300x50 1

Nazaj na vse zapise

FB Live

Moj Youtube kanal

Všeč ti bo tudi

Prijavite se na prejemanje naših novičk.

Obveščamo vas o novostih, aktivnostih Inštituta, rezultatih naših strank, modrujemo in raziskujemo... ❤️

*S prijavo na novice se strinjate s politiko zasebnosti.

info@tanjaskaza.si

Inštitut Skaza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.