Rada bi zaslužila več. Kako?

Bodi hvaležna za kar imaš in vizualiziraj svoje srečno ter uspešno življenje. Garantiram ti, če boš to počela vsaj 21 dni, me boš poklicala in se mi zahvalila.

Že vem, kaj boš rekla. Ja, ja, seveda. Ja, draga moja, res je tako preprosto, saj zato poslušate marsikatero navdihujočo govorko, ki vam pove, kako lahko pridete do tega.

Hvaležnost je pot do sreče, uspeha, ljubezni, zdravja in izpolnitev tvojih želja. Ooooo, ko bi se vsi  tega zavedali. Ta svet bi bil dosti lepši, prijaznejši, poln ljubezni in spoštovanja.

No, da ne boš mislila, da sem svetnica, tudi sama sem se hvaležnosti prepozno zavedala. Doma so me navadili,  da je samoumevno , če sem pridna, delovna, poslušna in seveda ponižna. Nismo prav dosti uporabljali besedo HVALA. Bolj, kot beseda hvala, so nam bili ljubši izgovori ali smo radi obtožili druge. Joj, kje so ti časi. Še danes mi je kdaj pa kdaj nerodno, čeprav sem vsak sleherni dan ponosna nase, kako sem osebno in poslovno napredovala.  Danes smo brat, mami in jaz dosti bolj hvaležni ter to tudi pokažemo. Vsak od nas je naredil veliko spremembo. Najbolj pa občudujem gledati starejše ljudi, ko se spremenijo in se pomladijo za 20 let. Polni so življenja in vsak nov dan vidijo priložnost za srečno življenje.

Poslušam razne stranke, ki so menja, da so drugi krivi za njihova nesrečna življenja, ali v službi ali doma. Da jim ne želijo dobro, da je preveč zavisti, ljubosumja in zato težko napredujejo.

Zakaj mislimo, da nam drugi ne želijo dobro. Res sem si letos vzela čas in se posvetila ljudem, ki vidijo veliko izzivov na svoji poti. To je  zame najboljša preizkušnja, če si želim delati na področju izobraževanja osebne rasti. Draga moja, praksa, praksa, praksa…. nam pomaga odkrivati , kaj v resnici želimo delati. 

Naj naštejem nekaj trditev, ki sem jih dobila od strank. Mogoče se v kakšni najdeš.

 • Ne morem napredovati. Vedno napredujejo napačne osebe.
 • Delam več kot 10 let in nihče me ne opazi.
 • Če želim več zaslužiti, moram več delati.
 • Vedno sem pripravljena delati nadure. Karkoli me prosijo, jim z veseljem naredim.
 • Ne cenijo me dovolj. Niso mi pripravljeni dati boljše plače.
 • Ocenjujem, da sem sposobna za več.
 • Naš vodja ni kompetenten za vodenje.

Hvala Bogu, da imam to možnost opazovati zaposlene tudi v našem podjetju. Že zjutraj, ko vidim zaposlene v službi, vem, kakšen dan bodo imeli in tudi pri njih znam oceniti, kaj si mislijo.

Nekateri so se mi na začetku smejali, ko sem izvajala izobraževanja v podjetju, nekateri pa začeli uporabljati moje predloge. Danes vidim res veliko spremembo pri določenih sodelavcih.  Vse se začne s tvojimi mislimi in odločitvami. Samo ti si tista, ki boš naredila spremembo in nihče drug. Odloči se in si reci; danes se zbudim srečna, moj dan je fantastičen in uspešen  ter  obdana sem s čudovitimi ljudmi.

Garantiram ti, če boš to počela vsak dan,  že po 21. dneh, boš naredila veliko spremembo, na katero boš zelo ponosna. .

No, kaj sem ugotovila pri teh strankah, da res niso imeli dovolj ljubezni v otroštvu in da je potrebno delati na pozitivnih mislih. Na žalost, bi predolgo pisala, ampak bom samo naštela nekaj koristnih nasvetov za spremembo razmišljanja.

 1. Odloči se in naredi spremembo. Na ta planet si prišla živeti in ne trpeti.
 2. Najdi vsaj nekaj lepih stvari v svojem življenju in se vsak sleherni dan zahvali zanje.
 3. Ne ukvarjaj se z drugimi, ukvarjaj se s seboj, kaj lahko narediš, da bo jutri tvoj dan srečnejši, lepši, učinkovitejši…
 4. Vizualiziraj si lepše življenje, boljšo službo, idealnega partnerja, krasno stanovanje, dobre prijatelje….
 5. Obdaj se s krasnimi ljudmi, ki ti lahko pomagajo, da si boljša oseba na vseh področjih.
 6. Začni se imeti rada. Zjutraj pred ogledalom ponovi vsaj te 4 stavke; Rada se imam. Verjamem vase. Vem, da zmorem. In Cenim se. Vzelo ti bo največ 10 sekund.

Kaj če ti danes zgodbo predstavim v čisto drugačni luči. Kaj če ti rečem, da si lahko vse to, kar si želiš, lahko napreduješ, več zaslužiš.

Mi boš verjela, zaupala ali boš jezna name?

Seveda, ne takoj danes, ampak s pravim pristopom, boš v svoje življenje vse to pritegnila, samo če boš  verjela v to. Vse ste že slišale za Zakon privlačnosti, marsikatera je prebrala veliko knjig na to temo in kje se je potem ustavilo.

Ja tudi pri meni, mislila sem , da ne deluje. Pa deluje. Nikoli ni prepozno sprejeti odločitev.

Naj ti podam nekaj predlogov, kako lahko napreduješ;

 • Najdi nekaj, kar te osrečuje na delovnem mestu in bodi hvaležna ( to je nujno, da lahko narediš naslednji korak).
 • Išči samo dobre lastnosti pri sodelavcih , partnerjih, strankah…. In vedno imej to pred seboj

( po navadi vidiš vse slabe lastnosti pri drugih,  ki jih imaš sama ali pa si jih že odpravila)

 • Zaželi si napredovanja in ga vizualiziraj. Kakšna si, ko napreduješ, s kakšnimi ljudmi delaš, kakšno plačo imaš, katere nove stranke oz. projekte si dobila, kako si srečna…Prosim te, ne postavljaj nobenih vprašanj, ki se začnejo; Kaj pa če? Tega sedaj ni več v tvojih mislih. Samo vizualiziraj , kako bo , ko napreduješ.
 • Potem pa spusti, pošlji v vesolje. Pozabi na to. Prišlo bo, ko boš pripravljena. Prosim, zaupaj mi, zaupaj sebi, vizualiziraj in ko ti pride naproti, sprejmi.
 • Bolj, ko boš srečna, bolj boš privlačila dobre ljudi, projekte, boljše posle.

Predstavljaj si, če ti ne uživaš sama s seboj, kako misliš, da bodo uživali drugi.

Moja draga dama, ko boš ugotovila svojo moč, svojo strast, boš s to ljubeznijo lahko nahranila marsikoga. Dovoli si biti Nepremagljiva ali Spremembe vredna.

In naj končam z Mayinim citatom; »Ljudje bodo pozabili , kaj ste rekli, ljudje bodo pozabili, kaj ste naredili, a nikoli ne bodo pozabili, kako so se ob vas počutili.«

Rada te imam, ker smo vse eno.
Tvoja Tanja Skaza

 

Nazaj na vse zapise

FB Live

Moj Youtube kanal

Všeč ti bo tudi

Prijavite se na prejemanje naših novičk.

Obveščamo vas o novostih, aktivnostih Inštituta, rezultatih naših strank, modrujemo in raziskujemo... ❤️

*S prijavo na novice se strinjate s politiko zasebnosti.

info@tanjaskaza.si

Inštitut Skaza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.