Postani tisto, kar v resnici si

Postani tisto, kar v resnici si

Postani tisto, kar v resnici si 1244 1920 skrbnik

»Opusti vse zamisli o tem, kakršen nisi, in postani tiso, kar si v resnici.
Ko se predaš svoji naravi, resničnemu sebi, ne trpiš več.
Ko se predaš resničnemu sebi, se predaš življenju, se predaš Bogu.«
(Don Miguel Ruiz)

Tukaj smo zato, da zbiramo in doživimo določene izkušnje, da spoznamo prav določene ljudi, da izkusimo, kdo v resnici smo. In če se poglobimo vase, če se začnemo resnično poslušati in slediti svojemu srcu, lahko svojo notranjo moč uporabimo za ustvarjanje nečesa lepšega, velikega. Lahko začnemo živeti svoje življenje, kot si ga želimo – živeti svoje poslanstvo.

Bodimo aktivni. Pridobivajmo širino izkušenj, saj več priložnosti in izkušenj kot imamo, lažje zares spoznamo sebe. Kako bomo vedeli, ali uživamo v plesu, če vsaj enkrat ne stopimo na plesni oder in zamigamo v ritmih glasbe? Kako bomo vedeli, kako se počutimo kot govorniki na velikih odrih, če nismo niti enkrat stopili nanj? Kako bomo vedeli, katera knjiga nam je všeč, če gledamo samo naslovnice in poslušamo mnenja drugih, ne da bi katero knjigo v resnici prebrali? Kako bomo vedeli, kaj je naše poslanstvo, če sedimo doma s knjigo v roki in razmišljamo, kaj bi to lahko bilo?

Zazrimo se vase in poiščimo pravega sebe.

Poslušajmo svoje srce, odločajmo se iz in z ljubeznijo. Če se bomo na stvari vsak dan odzivali na najbolj ljubeč način, ki bo prihajal iz srca in bo predstavljal le najboljše namere, bomo čutili v vsaki celici svojega telesa, v srcu in tudi v umu, da je to prava pot. Takrat ne bomo podvomili o odločitvi, prepričani bomo, kot da drugih poti sploh ne bi bilo. Takrat bosta povezana tudi naš um in srce.

Poslušajte sebe, sledite sebi in se ne ozirajte na druge. Saj veste, kako pravi Oscar Wilde: »Bodi, kar si, vse drugo je že zasedeno.«

Verjemite mi, vse se da! ?

Z veseljem odgovorim na vaše vprašanje.