Naučite se kako natrenirati svoj um s pravimi vrednotami in pozitivo

Včasih je tako, da nas prav krize pripeljejo do spremembe. Tako na osebnostnem, kot na poslovnem vidiku. In čas, ki ga trenutno preživljamo, čas epidemije in vseh sprememb, je prav gotovo za marsikoga prelomen.

Spremenili so se delovni pogoji, veliko več je dela od doma in preživljanja časa doma, za štirimi stenami, poslovanje podjetij je na preizkušnji, hitro in učinkovito se je potrebno obračati in slediti spremembam. Vedno več je (bilo) negotovosti, strahu in dvomov v pravilne poslovne in osebnostne odločitve. Vedno več neprijetnih občutkov in čustev.

Vsi se želimo izogniti neprijetnim čustvom, a v resnici ta v osnovi niso slaba. Bolečina, osamljenost, žalost, dvom … vse to so občutki, ki nas silijo v premike. Le tako je človeštvo skozi zgodovino napredovalo. Ko zaznamo taka čustva, bi se morali vprašati – kaj mi to čustvo kaže, kaj mi želi sporočiti, na katerem področju in kaj bi moral/a spremeniti? To je torej klic za premik, klic za rast. Če se ne odzovemo prvemu klicu, bo prišel naslednji, verjetno močnejši.

Pomislite – če ne bi nikoli čutili osamljenosti ali samote, se niti potrudili ne bi, da bi našli partnerja/ko in z njim/njo gradili uspešno zvezo. Če ne bi čutili žalosti ob neuspehu, se ne bi nikoli potrudili za uspeh. Če ne bi zaznavali žalosti, nesreče, neprijetnih občutij na delovnem mestu, ki vam ne ustreza, ne bi nikoli naredili premika, morda celo premika v neko sanjsko službo, ki čaka za vogalom.

Neprijetna čustva nastopijo takrat, ko so ogrožene naše vrednote. In zato je prav, da teh čustev ne ignoriramo.

Vrednote so pomembne tako na osebnem kot na poslovnem podrocju. 300x169 1

Natrenirajte svoj um s pravimi vrednotami, ki bodo v vas vzbudile pozitivna čustva in  vam bodo pomagale živeti srečno življenje in postati boljša oseba.

Kako lahko “natreniramo” svoj um na pozitivo?

Zvečer, preden zaspimo, pomislimo na dan, ki gre h koncu.
Pomislimo na vse lepe stvari, ki so se zgodile. Smo doživeli kaj lepega? Dosegli kaj pomembnega? Nas je kaj prijetno ganilo? Smo koga osrečili? Potem izberimo tri lepe stvari, najlepše, in si jih zapišimo. To je vse. Vendar se obvežimo, da bomo to počeli vsak dan. Če imamo slab dan, je še toliko pomembneje, da kljub vsemu najdemo tri lepe stvari in si jih zapišemo. Tako bomo samodejno zaplavali v sanje s pozitivnimi mislimi, s prijetnimi občutki in nasmeškom na obrazu.

10 najpomembnejših vrednot za našo dušo:

  1. Zdravje in energija
  2. Ljubezen
  3. Hvaležnost in spoštovanje
  4. Sočutje in prijaznost
  5. Notranji mir
  6. Rast
  7. Integriteta
  8. Dajanje
  9. Povezovanje, sodelovanje (najprej družina, sorodniki, prijatelji, sodelavci – vsi smo povezani v isti sistem)
  10. Sreča

Pozitivna čustva so tista, ki potrjujejo naše vrednote. In ko zares živimo naše vrednote, ko jih čutimo, dihamo z njimi in jih v celoti ponotranjimo, takrat se vsi dvomi razblinijo in ni prostora za negativna čustva. Takrat se počutimo varne, sprejete, polne ljubezni in vere vase.
Šele, ko si dovolimo čutiti s srcem, v naš svet spustimo resnico, luč in ljubezen.
Dovolite mi, da vam pomagam izkoristiti vaše prednosti, obrniti slabosti v prid in stopiti na pot do uspeha. Začnite že danes. Pridružite se mi na 4-mesečnem online tečaju.

Nazaj na vse zapise

FB Live

Moj Youtube kanal

Všeč ti bo tudi

Prijavite se na prejemanje naših novičk.

Obveščamo vas o novostih, aktivnostih Inštituta, rezultatih naših strank, modrujemo in raziskujemo... ❤️

*S prijavo na novice se strinjate s politiko zasebnosti.

info@tanjaskaza.si

Inštitut Skaza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.