Naj vaša dejanja govorijo o vaših mislih.

Naj vaša dejanja govorijo o vaših mislih.

Naj vaša dejanja govorijo o vaših mislih. 1244 1920 ideja21

Vstala sem še prej kot po navadi. Tako rada imam jutra in čas, ki ga namenim samo sebi. Hvala Bogu, da to počnem vsak dan, prav vsak dan. Kljub mojemu dolgemu jutranjemu ritualu, mi vseeno misli uidejo v trenutno situacijo dogajanja.

Kako ne bi? V Skazi imamo 360 zaposlenih, 360 družin in še več kot 100 dobaviteljev, ki so povezani z nami. Moje misli so najprej usmerjene v mojo prvo družino in takoj za tem v mojo drugo družino, SKAZO.

Sedaj je še toliko bolj pomembno, da se zagledamo vase in res najdemo svoje potenciale, smo optimistični, verjamemo v to kar počnemo in si rečemo, da je vse za nekaj dobro.

V mislih razmišljam o manjših podjetnikih, ki imajo storitvene dejavnosti, kako se jim lahko čez noč porušijo vsi plani za nekaj mesecev naprej.

Tako se je zgodilo meni. Danes sta odpovedana še dva sestanka, zato sem se odločila napisati ta članek. Samo v tem mesecu imam odpovedanih 6 dogodkov, kar pomeni, da s Savino lahko greva obe na dopust za 2 meseca. Veste, kaj je 2 meseca, 44 delovnih dni. Lahko bi delale, vedno je kaj za delati, ampak, če delava brez dodane vrednosti in prihodkov, ne vidiva efekta.

S prihodki plačujemo položnice, zaposlene, prostore, potrošni material……

Ja, res sem se zamislila. Midve si to lahko privoščiva, kaj pa tisti, ki živijo samo od tega.

Niso se srečali še s takšnim izzivom, nimajo idej, kako v takšnem primeru odreagirati. Zato vam predlagam, da odreagirate razumno. Pošljite zaposlene na dopust ali izkoristite krizo za ustvarjanje novih priložnosti za potrošnika. Vedno sem mnenja, raje 2 učinkovita zaposlena, kot 4 zaskrbljene.

Vsaka kriza prinese nekaj dobrega. V vsaki krizi se prepoznajo zmagovalci. V vsaki krizi se poglobijo odnosi. Vsaka kriza je ogledalo za nas in nove priložnosti.

Tudi sama sem si vzela nekaj časa za razmislek, zakaj počnem to kar počnem in kje vidim dodano vrednost. Preveč smo v podganji dirki in premalo namenimo časa svojim iskrenim občutkom.

Vprašala sem se; Ali res moram pomagati vsem, ali naj pomagam samo tistim, ki si želijo. Odgovor je zelo preprost; ko si v svojem stebru, najbolj pomagaš ljudem. S svojimi dejanji živiš svoje misli.

Naj vaša dejanja govorijo o vaših mislih, zato imam 4 nasvete za vas;

1.      Pozitivne misli, afirmacije in hvaležnost naj bodo vaša vstopnica v nov dan.

2.      Meditirajte, meditirajte, meditirajte.

3.      Vse kar počnete se vprašajte; Zakaj delam to kar delam? Zase, za druge ljudi, za mojo dodano vrednost ali za dodano vrednost podjetju.

4.      Kakšne koristi ima od tega potrošnik? Kako sem mu pomagal?

Želim vam krasen dan, čim več na zraku in s pozitivnimi mislimi.

Tanja

Z veseljem odgovorim na vaše vprašanje.