Kako se postavim na prvo mesto? S pozitivnimi afirmacijami

Drage moje Spremembe vredne, poglejmo se v ogledalo in si recimo: VREDNA SEM. ZMOREM. VERJAMEM VASE in ODPIRAM NOVA VRATA SVOJEGA ŽIVLJENJA.

Kako se počutite? Ali to kar govorite, temu verjamete? Vem, da ni enostavno, ampak z vztrajnostjo, dnevno rutino, s pozitivnimi afirmacijami, z delom na sebi, vam obljubim, da bo iz dneva v dan bolje.  Prava pot se začne, ko se sprejmemo točno takšne, kot smo. Takrat spoznamo, kdo želimo biti in zakaj počnemo, kar počnemo.

V življenju si skreiramo situacije, ki nas podpirajo, s katerimi rastemo in tudi tiste, ki so včasih posledica napačnih odločitev ali predolgega vztrajanja v coni udobja. Saj veste, tam za nas ni napredka, je le občutek lagodja, ki nas počasi uspava v tako imenovani zimski spanec. Me pa nismo zaspanke, smo uspešne, odgovorne, zmagovalke, ki ne čakamo, da se življenje zgodi, ampak držimo vajeti v svojih rokah, stremimo k napredku in konstantnemu razvoju. Odločitve, ki jih vsakodnevno sprejemamo, so posledica naših misli, ki jih je čez dan vsaj 60.000. In ko se pričnemo zavedati, da naše misli oblikujejo naša dejanja, se presneto dobro zavemo, o čem bomo mislile, kako kreirale stavke, naše misli. To je prvi moment, ko se v resnici zavemo, da smo same ustvarjalke svojega življenja.

Ko se mi je zgodil ta miselni preskok, sem postavila sebe na prvo mesto, in se začela zavedati vseh teh besed, ki sem jih slišala od različnih gurujev, vzornikov, mentorjev, dejansko od vseh tistih,  katerih sem leta srkala navdih, znanje in motivacijo. V življenju stremimo k temu, da ustvarimo zdravo ravnovesje med osebnim in poslovnim življenjem, ki nam prinaša nagrajujoče občutke in dosežke. Tako kot znamo ženske poskrbeti za svoj zunanji videz; pomeni imeti urejene pričeske, nohte, kožo, oblačila in obutev, nam z leti vaje postalo ritual, ki ga opravimo mimogrede. Pozabimo, koliko časa smo porabile, da smo se vse to naučile in sedaj je čas, da ta ritual prenesemo še v našo notranjost, našo dušo, srce, um in zdravje. Ko bi vedele, da imamo v sebi najmočnejše orodje – naše misli, bi iz dneva v dan izvajale vsaj 30 minutno rutino, ki nam pomaga, da živimo srečno, srčno, uspešno in izpopolnjeno življenje na znotraj in na v zven.

Saj se še spomniš, pozitivne misli se odražajo v iskricah v očeh, nam rišejo nasmeh na lica, vplivajo na našo držo in so najboljši pokazatelj uspešnega življenja.

Marsikdo mi postavi vprašanje; kako naj se postavi na prvo mesto, če pa ima otroke, moža, službo…?

Tako, kot imamo vsako jutro v rutini pranje zob, kuhanje čaja in pripravo zajtrka, lahko poskrbimo za začetek dneva s pozitivnimi mislimi. Že ena sam pozitivna misel zjutraj lahko spremeni potek našega celega dneva.

Kaj ni to spodbudna informacija? Tako sem začela. Oborožena s to informacijo sem stvari vzela v svoje roke in se odločila svoje jutro pričeti s pisanjem pozitivnih misli ali bolje rečeno afirmacij.

Kaj so afirmacije? Zame so afirmacije kažipot na poti do cilja. So pozitivno napisani stavki situacij in dogodkov, katerih želim, da se v dnevu odvijejo na način, kot sem si zastavila. S takšnim pristopom in z miselnostjo, da sem uspela in dosegla želene rezultate, je skozi dan lažje.

Vem, vsak začetek je težak in vem, zna biti zelo zabavno pisati afirmacije, a verjemite mi, da vas zasvoji. Že samo 21 dni prinese rezultate, spremeni naš miselni proces, ustvarimo novo navado.

Meni je uspelo, z nekaj majhnimi triki prenesti to tehniko na celo družino, tudi na dva najstnika, na moje prijateljice in sodelavke.

Kako sem to vpeljala v svojo rutino?

  • Na internetu sem najprej poiskala afirmacije, ki so mi na začetku pomagale, prebrala nekaj dobrih knjig, priporočam Luise Hay- Življenje je tvoje in začela iz dneva v dan ponavljati vsaj 3 afirmacije. Po nekaj dnevih, so že bile v mojih mislih in mi pomagale videti marsikateri izziv popolnoma drugače. Kar je bil prej velik izziv, se je tokrat pojavil, kot nekaj zanimivega in prav nič stresnega. Moje mnenje je, da marsikdo, ki doživi izgorelost, depresijo, anksioznost, je to posledica nesrečnega življenja tako na osebnem, kot poslovnem področju. Pomeni, da delamo in počnemo nekaj, kar sploh nismo.
  • Afirmacije lahko apliciramo na prav vsako situacijo, tako na osebnem kot poslovnem nivoju.
  • Lahko jih pišemo zelo na splošno, lahko jih pišemo kot cilj ali kot zahvalo, zelo pomembno je, da smo pri tem konstantne in vztrajne, saj le tako dosežemo rezultate in naše misli usmerimo na uspeh.

V petih letih, kar prakticiram pisanje afirmacij, so mi te pomagale na moji osebni in poslovni rasti. Zato sem 45 svojih najljubših afirmacij, ki so meni  najbolj pomagale združila 45 in jih izdala v zbirki, Afirmacije za pozitiven dan.

Kako sem afirmacije vpeljala med svoje doma?

Drage moje, vsak dan se v naši glavi ustvari več kot 60.000 misli in od tega je samo 5 % lahko novih.

Če se nismo navajene pohvaliti, je dobro, da si zapišemo afirmacije, z rdečo šminko, na ogledalo oz. na vsa ogledala, kjer jih imamo v domu. Tako sem se lotila najbolj pomembnih afirmacij, katere so pomagale spreminjati vzorce iz mojega otroštva. Ene izmed mojih najbolj priljubljenih so bile; vredna sem, poslušam svoje srce, lahko sem samo to, kdor sem, verjamem vase, imam se rada, vse se da…., te so pomagale tudi moji družini.

Zagotovo bo, kdo od vaših obiskovalcev opazil lepe misli, ampak prepričana sem, da svetloba pozitivnih misli prinese luč tudi v njihove misli, in takrat vaš dom postane platno za afirmacije vseh udeleženih.

Pred leti mi je eden priznanih svetovalcev povedal, da dokler oseba, ni pripravljena investirati v svoj osebni razvoj, ne bo naredila spremembe in bo večinoma časa krivila druge za njihove napake.

Zagotovo lahko potrdim, da se z delom na sebi življenje spremeni, kar pa najbolje pokažem s svojimi dejanji. Drage moje, delajte na sebi in se odločite postati zmagovalke svojega življenja. Nihče vas v življenju nima tako rad, kot lahko imate ve rade same sebe.

Ne bojte se prositi za pomoč in namesto ene obleke, ki vas bo osrečila za en dan, investirajte v svojo osebnostno rast, ki vas bo osrečevala iz dneva v dan.

Postanite ustvarjalke svojega življenja, sledite sebi, poslušajte svoje srce in bodite Spremembe vredne.

 

Afirmacije za uspešen dan

 

Nazaj na vse zapise

FB Live

Moj Youtube kanal

Všeč ti bo tudi

Prijavite se na prejemanje naših novičk.

Obveščamo vas o novostih, aktivnostih Inštituta, rezultatih naših strank, modrujemo in raziskujemo... ❤️

*S prijavo na novice se strinjate s politiko zasebnosti.

info@tanjaskaza.si

Inštitut Skaza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.