Kako lahko “natreniramo” svoj um na pozitivo?

Kako lahko “natreniramo” svoj um na pozitivo?

Kako lahko “natreniramo” svoj um na pozitivo? 1244 1920 skrbnik

V življenju si skreiramo situacije, ki nas podpirajo, s katerimi rastemo in tudi tiste, ki so včasih posledica napačnih odločitev ali predolgega vztrajanja v coni udobja. Saj veste, tam za nas ni napredka, je le občutek lagodja, ki nas počasi uspava v tako imenovani zimski spanec.

Mi pa nismo zaspanci, smo uspešni, odgovorni, smo zmagovalci, ki ne čakamo, da se življenje zgodi, ampak držimo vajeti v svojih rokah, stremimo k napredku in h konstantnemu razvoju. Odločitve, ki jih vsakodnevno sprejemamo, so posledica naših misli, ki jih je čez dan vsaj 60.000. In ko se pričnemo zavedati, da naše misli oblikujejo naša dejanja, se presneto dobro zavemo, o čem bomo mislili, kako kreirali stavke in naše misli. To je prvi moment, ko se v resnici zavemo, da smo sami ustvarjalci svojega življenja.

Kako lahko “natreniramo” svoj um na pozitivo?

Zvečer, preden zaspimo, pomislimo na dan, ki gre h koncu.
Pomislimo na vse lepe stvari, ki so se zgodile. Smo doživeli kaj lepega? Dosegli kaj pomembnega? Nas je kaj prijetno ganilo? Smo koga osrečili? Potem izberimo tri lepe stvari, najlepše, in si jih zapišimo. To je vse. Vendar se obvežimo, da bomo to počeli vsak dan. Če imamo slab dan, je še toliko pomembneje, da kljub vsemu najdemo tri lepe stvari in si jih zapišemo. Tako bomo samodejno zaplavali v sanje s pozitivnimi mislimi, s prijetnimi občutki in nasmeškom na obrazu.

To je moja dnevna rutina, brez katere si sploh ne predstavljam več življenja.
Če sem iskrena, me je v bistvu strah, da bi prenehala s temi opravili. Strah, ker čutim, koliko sreče in hvaležnosti doživljam ob tem. Ne vem, kaj bi se zgodilo, če bi prenehala, zato niti ne poskušam.

Vsaka pot k spremembi se začne z razumevanjem in sprejemanjem, da spremembo potrebujemo. Naj bo letošnje leto leto vaše preobrazbe. Postavite se na prvo mesto. Začnite danes.

Z veseljem odgovorim na vaše vprašanje.