Naučite se slediti vzgibom srca in zaupajte moči pozitivnih misli

Naučite se slediti vzgibom srca in zaupajte moči pozitivnih misli

Naučite se slediti vzgibom srca in zaupajte moči pozitivnih misli 1244 1920 skrbnik

Včasih je tako, da nas prav krize pripeljejo do spremembe. Tako na osebnostnem, kot na poslovnem vidiku. In čas, ki ga trenutno preživljamo, čas epidemije in vseh sprememb, je prav gotovo za marsikoga prelomen.

Spremenili so se delovni pogoji, veliko več je dela od doma in preživljanja časa doma, za štirimi stenami, poslovanje podjetij je na preizkušnji, hitro in učinkovito se je potrebno obračati in slediti spremembam. Vedno več je (bilo) negotovosti, strahu in dvomov v pravilne poslovne in osebnostne odločitve. Vedno več neprijetnih občutkov in čustev.

Vsi se želimo izogniti neprijetnim čustvom, a v resnici ta v osnovi niso slaba. Bolečina, osamljenost, žalost, dvom … vse to so občutki, ki nas silijo v premike. Le tako je človeštvo skozi zgodovino napredovalo. Ko zaznamo taka čustva, bi se morali vprašati – kaj mi to čustvo kaže, kaj mi želi sporočiti, na katerem področju in kaj bi moral/a spremeniti? To je torej klic za premik, klic za rast. Če se ne odzovemo prvemu klicu, bo prišel naslednji, verjetno močnejši.

Pomislite – če ne bi nikoli čutili osamljenosti ali samote, se niti potrudili ne bi, da bi našli partnerja/ko in z njim/njo gradili uspešno zvezo. Če ne bi čutili žalosti ob neuspehu, se ne bi nikoli potrudili za uspeh. Če ne bi zaznavali žalosti, nesreče, neprijetnih občutij na delovnem mestu, ki vam ne ustreza, ne bi nikoli naredili premika, morda celo premika v neko sanjsko službo, ki čaka za vogalom.

Neprijetna čustva nastopijo takrat, ko so ogrožene naše vrednote. In zato je prav, da teh čustev ne ignoriramo.

Natrenirajte svoj um s pravimi vrednotami, ki bodo v vas vzbudile pozitivna čustva in  vam bodo pomagale živeti srečno življenje in postati boljša oseba.

10 najpomembnejših vrednot za našo dušo:

  1. Zdravje in energija
  2. Ljubezen
  3. Hvaležnost in spoštovanje
  4. Sočutje in prijaznost
  5. Notranji mir
  6. Rast
  7. Integriteta
  8. Dajanje
  9. Povezovanje, sodelovanje (najprej družina, sorodniki, prijatelji, sodelavci – vsi smo povezani v isti sistem)
  10. Sreča

Pozitivna čustva so tista, ki potrjujejo naše vrednote. In ko zares živimo naše vrednote, ko jih čutimo, dihamo z njimi in jih v celoti ponotranjimo, takrat se vsi dvomi razblinijo in ni prostora za negativna čustva. Takrat se počutimo varne, sprejete, polne ljubezni in vere vase.
Šele, ko si dovolimo čutiti s srcem, v naš svet spustimo resnico, luč in ljubezen.
Dovolite mi, da vam pomagam izkoristiti vaše prednosti, obrniti slabosti v prid in stopiti na pot do uspeha. Začnite že danes. Pridružite se mi na 4-mesečnem online tečaju.

Z veseljem odgovorim na vaše vprašanje.