Kako do prave službe v katero boš hodila z veseljem?

Jesen nam je postregla s čudovitimi plodovi, barvami in obiljem, ki se je kreiralo celo leto. Prav tako pa nam je ponovno podarila najboljše darilo, darilo časa, da se ob daljših večerih, ko je zunaj že tema posvetimo same sebi, da si podarimo čas za poglabljanje vase in odkrivanje svojih pravih vrednot, strasti in tistih malih stvari, ki nam vsakodnevno rišejo nasmeh na obraz.

 

Zakaj sem pričela s takim uvodom?

 

Ker je prav, da se spomnimo, da je za vse čudovite, vredne stvari, ljudi, znanja in tudi delovna mesta potreben čas, razmislek, delo na sebi in razvoj svojih potencialov, ki jih tako skrbno nosimo in skrivamo v sebi. Potrebni so dobri temelji, ki so skriti v nas in čakajo, da vzklijejo na dan. Tako kot jesen čaka devet mesec, da nastopi in nas očara z OBILJEM, obiljem barv, plodov in razgledov. Tako tudi prava služba čaka na nas, da jo oplemenitimo s svojo dodano vrednostjo.

 

Da, dodano vrednostjo, drage moje, to je skrivnost, nikar se ne podite, kot ˝hrčki v začaranem krogu˝ in se prepričujte, da potrebujete samo službo,… da bo ostalo že prišlo,… da bo še čas, da boste že našle delo, ki vas bo izpopolnjevalo, sodelavce, ki vam bodo postali prijatelje, direktorje in vodje, ki so navdihujoči in vas razumejo ter podpirajo.

 

Vse to lahko imate. Vem. Verjemite mi, tudi v sedanji situaciji, ko se ukinjajo delovna mesta. Le vzemite si čas in poglejte vase. Saj veste kje se vse začne? Pri sebi. Vedno pričnimo pri sebi in tako bomo najbližje cilju. Ni potrebe po tem, da smo najbolj pridne, najbolj delavne in kaj vem, s kakšnimi pridevniki, so nas obkladali, v času odraščanja in nam vcepili določena omejujoča prepričanja. Bodite samo to kar ste in poiščite odgovore na tri preprosta vprašanja, ki vas bodo zaposlila, če si le boste dovolile.

 

  • Kdaj ste se nazadnje vprašale: kdo sem, kdo želim postati in kaj je moje poslanstvo? Še niste? Sedaj je pravi čas, zaupajte mi.

 

  • Kdo ste, ko vas nihče ne gleda, nihče od vas ničesar ne pričakuje, ko ste lahko popolna v svoji nepopolnosti. Ta odgovor iščeš, iščeš, golo, resnično sebe. Kdo sem, vam nosi odgovore o tem, kakšne so vaše vrednote, kaj vas krasi in izpopolnjuje, da ste vaša najpopolnejša verzija sebe.
  • Kdo želim postati, govori o vaši viziji, kje se vidite čez leto, pet let? Že veš? Potopi se vase, kaj si želela postati, kot majhna punčka, si dosegla to? Si na poti naredila zavoj v drugo smer? Morda je čas, da raziščeš te opcije? Postavi si rok, cilj, daj bodi pogumna. Zaupaj mi, občutek izven cone udobja je božanski. Verjemi mi, vsi strahovi so samo v naših glavah in vse so samo naše misli. Misli, ki so naše najmočnejše orodje in jih lahko uporabljamo v svoje dobro, da nas podpirajo in nam služijo pri vsakodnevnem raziskovanju in kreiranju. So najpomembnejše pri osebnem napredku.
  • Kaj je moje poslanstvo, nam pomaga poiskati odgovore na to, zakaj počnem kar počnem. Daj ustavi se, izzivam te. Vprašaj se. Veš odgovor? Če veš, ti čestitam. Le majhen odstotek je takšnih.

 

Ja, tako preprosto je, ko boste imele vse te odgovore, boste vedele svojo dodano vrednost. In vaša dodana vrednost je vaša konkurenčna prednost. Nihče ni vi in to je vaša super moč.

 

Vzemite si teden dni, vzemite si 21 dni, vzemite si kolikor časa potrebujete in se posvetite zgornjim vprašanjem, pojdite v svoje globine, zapisujte to kar odkrivate in vsak dan preverite z vprašanjem, kaj sem danes naredila, da sem podprla vrednote, ki sem jih zapisala? Ko boste imele odgovore, boste imele temelje za vse življenje, na njih lahko ustvarjate, gradite, jih izpopolnjujete. Tako kot rastete ve se izpopolnjujejo vaši odgovori. Tako poglabljate svoje temelje in ste vedno bolj v svojem stebru, tam kjer ste varne in vas zunanji vetrovi ne majejo in povzročajo pretresov. Veste, da ravnate prav in v skladu s samo seboj.

 

Šele takrat nastopi čas izbire podjetja v katerem želite vnovčiti svojo dodano vrednost. Takrat veste, katero podjetje je primerno za vas. Podjetja, kjer so vaše vrednote usklajene z njihovimi, kjer vas podprejo v vaši viziji in kjer vidite v njihovem poslanstvu svoje poslanstvo. Tako to deluje. Ko se uskladijo ti dejavniki je nasmeh na obrazu, notranji mir in vsakodnevno ustvarjanje zagotovljeno.

 

Tako, kot jesen potrebuje čas, da oktobra nastopi, v vsej svoji lepoti in nas obdari, s čudovitimi darovi, tudi v vas, odgovori na ta ključna vprašanja tlijo dalj časa, se pilijo, oblikujejo in zorijo, vse do takrat, ko se odločite, da jih poiščete, da jih zapišete, se z njimi predstavite. Takrat pridejo na plan najlepši biseri, vaši temelji s katerimi sijete, širite luč in živite izpopolnjeno življenje.

 

Želim vam obilje pozitivnih misli. Naj se vaše popotovanje vase začne. https://tanjaskaza.si/pre-black-friday-paket/

Tanja

Facebook oglas BF 1080x1080px 300x300 1

 

 

Nazaj na vse zapise

FB Live

Moj Youtube kanal

Všeč ti bo tudi

Prijavite se na prejemanje naših novičk.

Obveščamo vas o novostih, aktivnostih Inštituta, rezultatih naših strank, modrujemo in raziskujemo... ❤️

*S prijavo na novice se strinjate s politiko zasebnosti.

info@tanjaskaza.si

Inštitut Skaza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.