Kaj je Bokashi Organko

Bokashi Organko je kompostnik nove generacije, narejen iz reciklirane plastike in namenjen predelavi odpadnih odpadkov v prvovrsten kompost. S tem produktom skrbimo za dve vrsti odpadkov, po eni strani skrbi za učinkovito zbiranje in uporabo bioloških odpadkov v gospodinjstvu, po drugi strani tudi za porabo plastičnih odpadkov iz okolja, ki se predelani lahko ponovno uporabijo v funkcionalnem, estetskem in kakovostnem izdelku. S tem podjetje vpliva na posameznega uporabnika, na njegovo bližnjo okolico in po drugi strani tudi na širšo okolico.

Z redno uporabo kompostnika Bokashi Organko, lahko iz bioloških odpadkov, ustvarimo prvovrsten domač kompost za rastline. Na ta način vračamo biološke odpadke nazaj v naravo, hkrati pa na najbolj naraven način poskrbimo za gnojenje sobnih in vrtnih rastlin. Iz odpadka ustvarimo dve novi surovini, saj poleg osnove za prvovrsten kompost pridobimo tudi fermentacijsko tekočino. Ta je povsem naravno gnojilo, rezultat le naših bioloških odpadkov, s katero lahko, razredčeno z vodo, zalijemo rože, zelenjavni ali sadni vrt. Nerazredčeno tekočino pa lahko uporabimo tudi za čiščenje vodovodnih odtokov. Prav ničesar ne zavržemo. Bokashi Organko nam pomaga ustvarjati vire za nov življenjski krog. 

Ker je Bokashi Organko narejen iz recikliranega materiala in imamo v podjetju vpeljano krožno gospodarstvo na večih segmentih, pride do relativnega zmanjšanja okoljskih kazalcev, v primerjavi z istim izdelkom, narejenim iz čiste plastike, na osnovi naftnih virov, v povprečju za 39,4 %. Pri čemer se globalni okoljski kazalci v povprečju zmanjšajo za 32,8 %, regionalni za 44,9 % in 43,5 %.

Nazaj na vse zapise

FB Live

Moj Youtube kanal

Všeč ti bo tudi

Prijavite se na prejemanje naših novičk.

Obveščamo vas o novostih, aktivnostih Inštituta, rezultatih naših strank, modrujemo in raziskujemo... ❤️

*S prijavo na novice se strinjate s politiko zasebnosti.

info@tanjaskaza.si

Inštitut Skaza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.