Ali smo vodje največji krivci za nezavzetost zaposlenih?

Sodeč po raziskavah zadnjih let, je temu res tako. V Slovenskih podjetjih imamo 76 % nezavzetih zaposlenih.

Ko sem prvič leta 2016 slišala ta podatek, sem se stresla. Kako je to mogoče? Saj vsi želimo srečne zaposlene in uspešno rast podjetja.

V vseh teh letih vodenja našega podjetja, sem se vedno zavzemala za razvoj zaposlenih in da je potrebno zaposlenim dati orodja in tehnike, če želimo, da so uspešni in srečni.

Izbirali smo najboljše trenerje s področja vodenja in prodaje, kot so; Branko Žunec, Peter Baloh, Lovro Peterlin, Nada Ulčar … Kot zanimivost, za področji vodenja in prodaje smo investirali v znanje kar tri krat več, kot za ostala področja. Omenila sem le tiste, ki so nam po izvedenih treningih podali iskreno povratno informacijo o tem pri katerih kandidatih so zaznali pripravljenost za rast in napredek ter pri katerih ne. Zahvaljujem se vam za to in hkrati opravičujem, ker vas takrat nisem znala slišati.

Še posebej mi je ostala v srcu ena oseba in z veseljem dam priporočilo naprej. Čez čas se je pokazalo, kateri so naredili spremembo in kateri pač ne.

Kaj je moje sporočilo?

Vsi si želimo prodaje, prodaje, prodaje….

Koliko od teh ljudi pa je pripravljenih na prodajo oz. pripravljenih narediti miselni preskok pri sebi?

Zanima me tudi, koliko ste povečali prodajo z izobraževanji? Kakšen je izplen?

Spoznala sem, da je potrebno zaposlenim pomagati na grajenju temeljev.

Kdo smo? Kaj želimo? Zakaj to delamo?

Ali razumejo kaj so njihove vrednote in vrednote podjetja ter zakaj so pomembne? Zakaj je pomembno njihovo poslanstvo in poslanstvo podjetja?

Ampak dragi moji, mi smo najlepši zgled našim sodelavcem in največji navdih. Ko znamo voditi sebe, znamo voditi druge. Ko vemo kaj je naša dodana vrednost, zagotovo vemo, kaj je dodana vrednost naših sodelavcev.

Ko napišejo dejstvo, da je več kot 76 % nezavzetih zaposlenih, smo mi prvi, ki si želimo ta podatek spremeniti in se zavedamo, da ga bomo.

Naj vas ne bo strah. Mi smo glavni motivatorji, navdihovalci, njihovi vzorniki, ki jim lahko pomagamo. Ko naredijo spremembo, so nam hvaležni za celo življenje.

Z veseljem vam pomagam.

https://www.tanjaskaza.si/sl/events/delavnica-spremembe-vredna/

Vaša Tanja

Nazaj na vse zapise

FB Live

Moj Youtube kanal

Všeč ti bo tudi

Prijavite se na prejemanje naših novičk.

Obveščamo vas o novostih, aktivnostih Inštituta, rezultatih naših strank, modrujemo in raziskujemo... ❤️

*S prijavo na novice se strinjate s politiko zasebnosti.

info@tanjaskaza.si

Inštitut Skaza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.